المؤلف = يوسف عبد العزيز الحسانين
Total phenolic content and antioxidant activity of phyto-extracts of some by-products/wastes from food factories in Egypt

المجلد 22، العدد 22، أكتوبر 2023

سماح أمين عزالدين محمود؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ ريعان عبد المنعم سيد؛ شيماء حسن نجم


Phyto-extracts of some by-products/wastes of food factories attenuate alloxan-induced diabetes mellitus and its complications in rats

المجلد 22، العدد 22، أكتوبر 2023

سماح أمين عزالدين محمود؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ ريعان عبد المنعم سيد؛ شيماء حسن نجم


Bioactive compounds content and antioxidant activity in selected plant parts from food processing by-products

المجلد 22، العدد 22، أكتوبر 2023

ميادة محمد بدر يونس؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ عبير السيد حسن الخميسى؛ نجلاء فتحي سالم


Effect of feeding intervention by plant parts from food processing by-products on obesity complications of obese rats

المجلد 22، العدد 22، أكتوبر 2023

ميادة محمد بدر يونس؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ عبير السيد حسن الخميسى؛ نجلاء فتحي


صباغة الأقمشة القطنية بالصبغة الطبيعية (قشور البصل الأحمر) للحماية من التأثيرات الضارة للأشعة فوق البنفسجية

المجلد 21، العدد 21، يوليو 2023

آية مصطفي العيشي؛ إيمان جمال غزى؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ سارة أحمد سيد أحمد


Alloxan induces hyperglycemia, hyperlipidemia and immune disturbances in rats: potential protective effects of a brown algae powder

المجلد 21، العدد 21، يوليو 2023

ايناس الهوارى؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ عبير السيد حسن الخميسى؛ نجلاء فتحي


Evaluating the bioactive compounds content, toxicological aspects and antibacterial/antifungal activities of the reishi mushroom (Ganoderma lucidum) ethanol extract

المجلد 20، العدد 20، إبريل 2023

أسماء ربيع علي؛ عبير السيد حسن الخميسى؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ نجلاء فتحي


Potential effects of onion skin, banana peel and apricot kernel powders on hepatotoxicity induced by carbon tetrachloride in rats

المجلد 20، العدد 20، إبريل 2023

هدير عبد المنعم عطا؛ عبير السيد حسن الخميسى؛ سارة أحمد سيد أحمد؛ يوسف عبد العزيز الحسانين


Potential effects of Silybum marianum L. seeds extract on obesity and other related complications in rats

المجلد 19، العدد 19، يناير 2023

مي محمد عبدالله سلامة رضوان؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ عبير السيد حسن الخميسى؛ سارة أحمد سيد أحمد


Effect of brown algae ethanolic extract consumption on obesity complications induced by high fat diets in rats

المجلد 17، العدد 18، يونيو 2022

يوسف عبد العزيز الحسانين؛ ساره أحمد محمود فايز فايز؛ صفاء على الوصيف؛ سارة أحمد محمد سيد احمد


Potential biological effects of gum Arabic on kidney disorders induced by arginine in rats

المجلد 15، العدد 15، يناير 2022، الصفحة 1015-1035

سامية السکوتى؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ عبير السيد حسن الخميسى؛ سارة أحمد محمد سيد احمد


The bioactive compounds content and antioxidant activities of some plant parts formulae distributed in Egyptian local markets

المجلد 14، العدد 14، يونيو 2021، الصفحة 585-608

رشا عبد المقصود محمد حمزة؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ عبير السيد حسن الخميسى؛ ريعان عبد المنعم سيد


The effect of some phytochemical combinations on liver disorders induced by carbon tetrachloride in rats

المجلد 14، العدد 14، يونيو 2021، الصفحة 609-643

رشا عبد المقصود محمد حمزة؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ عبير السيد حسن الخميسى؛ ريعان عبد المنعم سيد


Bioactive compounds and antioxidant activities of brown algae collected from the shores of the Egyptian seas

المجلد 14، العدد 14، يونيو 2021، الصفحة 645-664

يوسف عبد العزيز الحسانين؛ سارة أحمد محمد سيد احمد؛ ساره أحمد محمود فايز فايز


الأنشطة المضادة للأکسدة ومحتوى الفينولات الکلي في بعض الأعشاب المصرية

المجلد 11، العدد 11، يناير 2020، الصفحة 211-228

إيناس مرزوق؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ عبير السيد الخميسي؛ ريعان عبد المنعم سيد


استخدام مستخلصات الأعشاب المصرية في تطبيقات تجهيز الأغذية والتغذية العلاجية

المجلد 11، العدد 11، يناير 2020، الصفحة 229-240

إيناس مرزوق؛ يوسف عبد العزيز الحسانين؛ عبير السيد الخميسي؛ ريعان عبد المنعم سيد